Na výměnných trzích drobného zvířectva chovatelé najdou vše, co potřebují. I dobré rady

21. březen 2020

Chovatelů králíků, slepic nebo holubů je stále dost. Potvrzuje to velká účast na výměnných trzích drobného zvířectva. V Telči na Vysočině se konají pravidelně každou druhou neděli a brzy ráno se na ně sjíždějí chovatelé z širokého okolí.

„Průměrně se tady za ty dvě hodiny vystřídá dvě stě padesát lidí,“ říká předseda pobočky Českého svazu chovatelů drobného zvířectva v Telči. Otevřeno je vždy od sedmi do devíti hodin, každý zaplatí dvacetikorunový poplatek a pak si už jen najde místo, kde vystaví svá zvířata, nebo naopak hledá, co potřebuje. V klecích jsou vidět králíci, holubi, slepice, kachny, kohouti, ale i exotičtí ptáci všech možných barev.

Výměnný trh drobného zvířectva v Telči na Vysočině

„Jsem chovatel holubů a králíků. Mám české staváky, vystavuju pravidelně na velké výstavě v Kolíně,“ říká pan Vokřínek, který přijel prodat dva holuby, ke kterým nemá holubice. „Já sem jezdím pravidelně, podívám se, co je nového, a s kamarády popovídáme o chorobách zvířat,“ říká František Hladký z Žirovnice. „Koupil bych nějaký andulky, potřebuju do páru,“ svěřuje se další chovatel.

Na dvoře areálu rozložili své zboží prodejci krmiva a dalších potřeb pro zvířata a jak říká Bohuslav Štrejbar, kdo potřebuje nějakou radu, určitě ji na výměnných trzích dostane. Zajímavý je i průměrný věk návštěvníků. Člověk by čekal většinou seniory, ale přicházejí i mladí lidé a dokonce i děti.

Spustit audio