Na střední škole v Sokolově zkolabovalo asi 20 studentů

25. červen 2021 16:30, aktualizováno

Zhruba 20 osob ošetřili záchranáři ve Střední policejní škole v Sokolově. Studenti začali kolabovat poté, co byli na nástupu před budovou. 

Podle starostky Renaty Oulehlové hasiči zatím nenaměřili žádné stopy úniku plynu. Příčinu nyní zjišťují. Nikdo nebyl v ohrožení života. Přesto záchranáři vyhlásili první stupeň nebezpečí a aktivovali stav hromadného postižení osob.

„Na místě jsme měli devět posádek záchranné služby. Jednalo se o osoby se stavem nevolnosti, kolapsu. Aktivovali jsme i Hasičský záchranný sbor. Přesnou příčinu nečekaných kolapsů nevíme,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí záchranářů Karlovarského kraje Radek Hes.

„Žáci školy měli náhlé zdravotní potíže, začali omdlévat. Stalo se to venku před budovou a byly povolány všechny složky záchranného systému. V současné době dochází k přesunu do zdravotnického zařízení," řekl ČTK velitel zásahu Josef Kulák.

Na místě bylo sedm sanitek a dvě osobní auta s lékařem

Provedeným měřením a důkladnou prohlídkou školy můžeme vyloučit, že by se jednalo o únik plynu či jiné škodlivé látky. Dále čekáme na výsledky lékařských vyšetření," řekla policejní mluvčí Eva Valtová. 

Žáci se účastnili slavnostního ukončení školního roku s předáním vysvědčení ve venkovních prostorách. Během slavnostního ukončení nám bohužel omdlelo a postupně ztratilo vědomí asi 20 dětí, okamžitě jsme jim poskytli první pomoc," řekl ČTK ředitel policejní školy Zdeněk Jedlička. Škola již o incidentu informovala ostatní žáky a rodiče. Objekt jsme předali k vyšetřování policistům," dodal Jedlička. 

Podle starostky se zatím neví, proč žáci začali kolabovat. „O studenty je postaráno, nikdo není v ohrožení života. Všichni se snaží zjistit příčinu incidentu. Nikdo z dospělých nebyl indisponován,“ doplnila Oulehlová.

autoři: Andrea Strohmaierová , Ivana Sedláčková , Radim Jehlík | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio