Na sídlišti Špičák v České Lípě opravují Vladimirskou ulici. Lidé mohou chodit na kontrolní dny

Kvůli stavebním pracím je pro řidiče uzavřená Vladimirská ulice na sídlišti Špičák v České Lípě. Až do konce října je také omezeno parkování v přilehlé Alexandrovské ulici. Opravy jsou součástí dlouhodobé regenerace největšího českolipského sídliště.

Lidé se s průběhem oprav můžou seznámit na kontrolních dnech přímo na staveništi ve Vladimirské ulici. Nejbližší termín je 19. července a pak každý druhý pátek.

„Občané mohou v rámci těchto kontrolních dnů vznášet dotazy, můžou přijít na tyto kontrolní dny a ptát se přímo stavbyvedoucího nebo zástupce města. Stejným způsobem se mohou lidé chodit ptát na kontrolní dny v ulici Pod Špičákem, která se také rekonstruuje,“ popsala mluvčí českolipské radnice Kristýna Brožová. Kontrolní den začíná vždy v devět hodin ráno.

Na úpravách sídliště Špičák se pracuje několik let. Projekt počítá s vybudováním nových parkovacích míst, chodníků i přechodů pro chodce. Stavět se má i cyklostezka mezi ulicemi Vladimirská a Alexandrovská. Na základě připomínek obyvatel tam bude víc stromů a keřů i míst k oddechu.

autor: reČRoL
Spustit audio

Související