Na návštěvníky skanzenu Doubrava na Chebsku čeká bohatý program Dnů lidové architektury

8. červenec 2019 12:00

Malebný skanzen Doubrava u Lipové na Chebsku se v sobotu 13. července stane dějištěm slavnostního zahájení 7. ročníku Dnů lidové architektury.

Akci s bohatým programem pro malé i velké návštěvníky pořádá Karlovarský kraj ve spolupráci s Kotěrovým centrem architektury a Muzeem Cheb historicky poprvé. Vstupné je pro všechny zdarma a pro předem nahlášené zájemce bude zajištěna doprava autobusem z Chebu.

​Vesnice Doubrava jako zázrakem přestála všechny dějinné zvraty a představuje tak ojedinělé svědectví původní lidové architektury Chebska. Pro návštěvníky je v prostoru Rustlerova statku přichystán zajímavý program, jehož součástí bude série odborných přednášek a komentovaných prohlídek. Těšit se mohou také na historický jarmark, nebo na vystoupení folklorních souborů ze západních Čech a sousedního Německa.

„Kromě toho slavnostně pokřtíme i nového průvodce po lidových stavbách Karlovarského kraje. Věřím, že si všichni společně užijeme prima den v tomto doslova pohádkovém prostředí,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová.

Pro nejmenší je pak přichystána pohádka „O pejskovi a kočičce“ v podání herců Západočeského divadla v Chebu a dobové hry a soutěže v režii Muzea Cheb. Akce bude probíhat od 11 do 18 hodin.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio