Na moderní zázemí se můžou těšit tenisté v Sokolově

23. červenec 2019 12:00

Město zahájilo rekonstrukci objektu v tenisovém areálu, který tu stojí od 70. let minulého století. Kromě standardního vybavení tady vznikne i nový sklad pro materiál na údržbu krutů.

Sokolovský sportovní areál Baník nabízí prostory pro profesionální i amatérské sportovce. V posledních pěti letech město postupně opravilo volnočasová hřiště i sportoviště pro fotbalisty. V letošním roce začala rekonstrukce zázemí u tenisových kurtů. Kompletní rekonstrukci město rozdělilo do několika etap.

„V první řadě nás čeká dokončení demolice stávajícího objektu, který je naprosto nevyhovující. Poté bude následovat výstavba moderního areálu, kde bude kvalitní zázemí pro tenis. Měly by tam být oddělené šatny se sociálním zařízením, tělocvična a kulturní sál,“ vysvětlil technik Josef Pudivítr. Podle něj by měla být výstavba dokončená zhruba v únoru.

Vizualizace nového tenisového areálu v Sokolově

Původní tenisový areál byl zřejmě vystavěn v 70. letech minulého století a s největší pravděpodobností se jednalo o dočasnou stavbu. „Stavba dávno přesluhovala. Nová bude vypadat jinak. Bude to budova ‚do L‘. Zůstane tam prostor pro technické zázemí nafukovací haly, který bude nově oddělen pro zvýšení bezpečnosti,“ popsal Pudivítr.

Celkové náklady na rekonstrukci činí přes 10 milionů korun.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio