Na loukách nad Mariánskými Lázněmi tento víkend pořádají veřejné závody lyžařů běžců

18. leden 2019 15:40

V Krušných horách nedoporučují lyžařům vstup na tratě v lesních úsecích. Důvodem jsou padající stromy. V kraji ale nejsou upravené stopy pouze na horách.

Rolbou také připravují tratě v lesích nad Mariánskými Lázněmi. Navíc o tomto víkendu pořádají otevřené lyžařské závody. 

Jedná se o veřejné závody, ve kterých může startovat každý. Kategorie jsou určeny jak dětem, tak seniorům. Lidé se mohou přihlásit v restauraci U pejska a kočičky v Závišíně. Prezentace začíná v půl osmé ráno. Od místa startu je to zhruba 800 metrů.

„V sobotu se běží volnou technikou s výjimkou dětí do deseti let, které poběží oba dva dny klasicky. V neděli i ostatní běží klasickou,“ upřesnil starty Karel Tengler.

V okolí Mariánských Lázní je spousta běžeckých tratí. „Město Mariánské Lázně zakoupilo rolbu a náš klub ji provozuje. Za dobrých sněhových podmínek je k dispozici až zhruba 40 kilometrů tratí obvykle upravených na klasickou stopu i na bruslení.“

Tento víkend očekává klub velkou návštěvnost, proto prosí všechny účastníky, aby parkovali především na vyhrazeném místě u větrolamu v obci Zádub. Parkování je zdarma. Závody začínají oba dva dny v 9:30.

autoři: Jan Čech , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio