Na Klínovci se od 1. prosince lyžuje

1. prosinec 2018 23:04

Ve skiareálu Klínovec vrcholí přípravy na zahájení lyžařské sezony. Jako první v Karlovarském kraji spustí Klínovec v sobotu provoz na sjezdovce Dámská.

Areál bude zatím otevřený pouze o víkendu, v týdnu bude pokračovat v zasněžování. „O víkendu spouštíme provoz na modré sjezdovce Dámská, kterou jsme rozšířili na dvojnásobek šířky. Denní provoz připravujeme zřejmě od 8. prosince,“ řekla Hoffmannová.

Lyžovat se na Klínovci bude zatím za snížené ceny. Jeden den pro dospělého bude stát 450 korun, jeden den pro dítě 360 korun.

Skiareál Klínovec od loňské sezony investovat 70 milionů korun do svého rozšíření, které zahrnuje především lyžařské propojení se skiareálem Neklid. Na jeden skipas nabídne areál v nadcházející sezoně 31,5 kilometru sjezdovek, vznikne mimo jiné i pětikilometrová sjezdovka. Kromě Dámské bude výrazně rozšířena i sjezdovka Pařezovka.

Letošní sezona začne na Klínovci o týden dříve než v loňském roce. Se zasněžováním začaly už i další skiareály, umožnily to přetrvávající nízké teploty.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio