Na karlovarské Rolavě finišuje stavba kavárny. Podle některých připomíná čerpací stanici

29. červen 2020 20:15

Složený stavební materiál, dodávky a závěrečné úpravy střechy. Tak vypadá areál nové kavárny, který vzniká na karlovarském koupališti Rolava. Předchozí provizorní občerstvení tady postupně nahrazuje novostavba s kulatými okny a rozlehlou terasou.

Investici zajišťuje radnice, která za stavbu zaplatí téměř 5 milionů korun. Další dva miliony bude stát vybavení a nábytek.

Staveniště stojí v těsné blízkosti sídla plavčíků, pláže a hrací plochy pro děti. Velmi často sem s rodinou chodí i paní Jana. „Mně osobně se to nelíbí, protože to co tam bylo dřív, fungovalo perfektně. Pasovalo to do toho prostředí a tohle vypadá spíše jako benzínová pumpa,“ myslí si Jana.

Náměstek primátorky Tomáš Trtek nesouhlasí. Podle něho je vzhled nové kavárny spíše určitou vizí, jak by se v budoucnu celý areál mohl měnit k lepšímu. „Má to nádech „maríny“, jsou tam kulatá okna jako na lodi. V budoucnu se to změní, přibydou obklady ze dřeva nebo zeleň. Navíc se tam počítá se zastíněním ve tvaru plachet. Opravdu bych si nepřál, aby se to od začátku jen negovalo,“ reaguje na kritiku náměstek karlovarské primátorky.

V nové kavárně už je dokončený gastro provoz, stavbaři kompletují střechu. Kolaudační řízení je v závěru. Zatím ale není možné říci, kdy kavárna začne sloužit veřejnosti. Zbývá dokončit úpravy baru, vybavení kuchyně a kavárny. V té měly být původně lavice, nakonec tady ale budou stolky s židlemi.

V letošním roce bude zařízení provozovat městská společnost KV City centrum, která má na starosti celý areál koupaliště. V příštím roce chce město kavárnu pronajmout. Koupaliště Rolava patří na území lázeňského města k největším volnočasovým areálům. Za posledních dvacet let do něj radnice investovala desítky milionů korun.

autoři: Zdeněk Trnka , Radim Jehlík | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio