Na bezpečnost v Karlových Varech budou dohlížet posílené hlídky i drony

1. červenec 2022 12:25

Policisty v Karlových Varech čekají náročné dny. Budou totiž dohlížet na průběh Mezinárodního filmového festivalu. Na slavnostní zahájení v pátek v podvečer dorazí podobně jako minulé ročníky tisíce lidí.

V pátek 1. července začíná v Karlových Varech tradiční Mezinárodní filmový festival, který je největším v České republice a nejprestižnějším ve střední a východní Evropě. Letošní 56. ročník přiláká jako každoročně do lázeňského města tisíce návštěvníků, kteří se za filmovým týdnem sjíždějí ze všech koutů světa.

Na bezpečnost ve městě budou proto dohlížet posílené policejní hlídky i policisté s dlouhými zbraněmi. Během zahájení i ukončení bude použita také antidronová ochrana. „Delší dobu jsme s organizátory Mezinárodního filmového festivalu v kontaktu a společnými silami připravujeme bezpečnostní a organizační opatření, aby celý festival mohli návštěvníci prožít především v klidu a bezpečí,“ uvedl Michal Šavrňa, ředitel Územního odboru Karlovy Vary.

Jako každý rok mohou návštěvníci festivalu využívat služby Mobilního komunikačního a informačního centra, které bude k dispozici od soboty 2. července do soboty 9. července každý den od 10 do 19 hodin kromě soboty, kdy je zakončení festivalu a doba bude zkrácena. Připravené bude a ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesune před hotel Thermal a odpoledne bude na Divadelním náměstí poblíž Vřídla.

„Policisté zde budou vybaveni i přístroji ke zjištění alkoholu v krvi a návštěvníci si tak mohou přijít preventivně nechat provést orientační dechovou zkoušku, aby po festivalových oslavách neřídili svá vozidla pod vlivem alkoholu. Zkrátka nepřijdou ani pejsci návštěvníků, pro které bude připravena čerstvá voda na osvěžení v těchto letních dnech,“ informovala policejní mluvčí Zuzana Týřová.

autor: nkr
Spustit audio