Muž ze Sokolovska je obviněn z pokusu o dvojnásobnou vraždu

22. květen 2020 09:15

Autem srazil úmyslně svou bývalou přítelkyni a dalšího muže pětadvacetiletý muž ze Sokolova. Dvojice utrpěla vážná zranění. Karlovarští kriminalisté ho na místě zadrželi a obvinili z pokusu o vraždu. 

Prokáže-li se jeho vina, hrozí mu 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest, uvedla krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Podezřelý je stíhaný kvůli pokusu o dvojnásobnou vraždu a z nebezpečného pronásledování.

Podle kriminalistů od letošního dubna svou bývalou přítelkyni neustále pronásledoval, telefonoval jí a vyhrožoval, že jí ublíží, když se k němu nevrátí. Denně i několik hodin seděl v autě u jejího bydliště a sledoval ji.

Záležitost vyvrcholila v pondělí 18. května před půlnocí v Sokolově, kdy ženě na ulici vyhrožoval, že zabije ji i její doprovod. „S úmyslem oba usmrtit je měl následně srazit osobním motorovým vozidlem. Po nárazu oba upadli na zem. Poté měl ještě z vozidla vystoupit a bezvládného sraženého muže fyzicky napadnout. Žena a muž utrpěli vážná zranění, se kterými byli převezeni Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ uvedla mluvčí. Soudce během včerejšího dne 21. května rozhodl o uvalení vazby na obviněného. Policisté ho převezli do vazební věznice.

autor: nkr | zdroje: ČTK , KŘP Karlovarského kraje
Spustit audio