Muž z Aše na Chebsku byl obviněn z pokusu vraždy

25. červen 2019 12:15

Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu proti 21letému muži.

Obviněný muž měl 23. června v podvečerních hodinách v jednom z bytů panelového domu v Aši napadnout svou matku, na kterou zaútočil nožem. Opakovaně se ji pokusil bodnout. Žena se bránila, částečně tak odvrátila jeho útok a zabránila způsobení vážnějšího zranění. Při útoku volala o pomoc. Její volání zaslechla sousedka, která přivolala policejní hlídku. Policisté ihned dorazili na místo a muže zadrželi.

Na základě zjištěných informací kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v pondělí 24. června zahájili trestní stíhání 21letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu.

Vyšetřovatel během dnešního dne podá podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje
Spustit audio