Motoristy na I/6 by mohly zbrzdit radary. ŘSD zvažuje jejich instalaci

2. září 2021 08:25

Úsek častých dopravních nehod na příjezdu do Karlových Varů čekají další úpravy.  Na silnici se má objevit série nových varovných značek včetně elektronických ukazatelů maximální povolené rychlosti, které budou reagovat na změny počasí.

Nebezpečný úsek už Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) osadilo výstražnými dopravními značkami a značkami omezující rychlost, provedlo zdrsnění povrchu. Počítá se také se zúžením silnice do dvou pruhů.

Čtěte také

Zatímco motoristé ještě mohou na výjezdu z Karlových Varů přejíždět do prostředního pruhu, v budoucnu to možné nebude, ve dvoukilometrovém úseku stoupání bude doprava svedena pouze do dvou pruhů.

Podle ředitele oblastní pobočky ŘSD Lukáše Hnízdila není vyloučena ani instalace úsekového měření rychlosti projíždějících vozidel. „V nejbližší době chceme položit asfaltový nátěr, který by měl zvýšit přilnavost vozidel. Další z možností je úsekové měření v celé lokalitě. Funguje to například na D1.“

Opatření reaguje na sérii nedávných tragických dopravních nehod v úseku mezi golfovým hřištěm a karlovarskou městskou částí Drahovice.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio