Mobil nepatří v restauraci na stůl. Radí Eva Filipová

Pokud jsme na společenské akci, nepřipadá v úvahu, abychom měli na stole mobilní telefon. Při obchodním jednání ho někdy mít můžeme, zejména když čekáme nějakou důležitou zprávu. Ale vždy musíme mít vypnuté zvonění. Dotyčný by měl být předem s ostatními domluven (a měl by se omluvit), že je nezbytné, aby měl telefon u sebe.

Pokud jsme v restauraci sami, mobil můžeme použít, ale opět s vypnutým zvoněním. Mezi jídly si v něm můžeme číst jako v novinách. Když jsme sami, je povoleno v takových okamžicích mobil používat. Je to vlastně jediný moment, kdy můžeme mít mobil u sebe na stole.

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová