Mistr basů Karel Vágner: Holky z naší školky mě živí dodnes, do písničky jsme museli přidávat další dívčí jména

20. červen 2019

Skladatel a zpěvák Karel Vágner je autor mnoha hitů, ale takový úspěch, jaký měly Holky z naší školky, nečekal. V současné době mu největší radost dělá rodina, nedávno se stal hrdým dědečkem vnuka Alberta. Xaverovi se přiznal, o které ze svých šesti dětí se nejvíc bojí.

Jak vznikl jeho největší hit Holky z naší školky? „Kamarádi věděli, že píšu hity, ale tohle byla pecka, která se nám vymkla z rukou. Pamatuji si, že jsem tenkrát hrál tenis s Frantou Prokopem, kytaristou z orchestru Československé televize. Najednou mě začala pronásledovat melodie, a když už to bylo neodbytné, tak jsem se mu omluvil, šel si udělat poznámky do šatny a doma písničku dodělal. Odnesl jsem to Pavlu Žákovi, to byl náš dvorní textař a řekl jsem mu, aby tam dal tak tři až čtyři dívčí jména, on jich tam dal 23, ale potom jsme ještě museli přidávat další,“ vzpomíná Karel Vágner.

Na prvním místě rodina

Karel Vágner s novorozeným vnukem Albertem

Hudbě se věnuje stále, ale kvůli rodině, kterou nade vše miluje, prodal svůj většinový podíl v hudebním vydavatelství, které zakládal. Má šest dětí, které jsou umělecky i jinak velmi nadané. Největší radost teď má z nového vnuka Alberta, který se narodil před několika dny.

Nejvíce se ale bojí o syna Jakuba, který je světově uznávaným sportovním rybářem. Je prý po dědečkovi, který byl velkým dobrodruhem. „Já se o něj bojím velice. Myslím, že je po tátovi, to byl také dobrodruh, který odešel na moře, když vypukla I. větová válka, byl ročník 1895. Když se vrátil, sloužil ve Kbelích a byl u založení československého letectva. Jakub je určitě po něm, také neví, co je to strach. Hranice jeho pudu sebezáchovy je někde hodně daleko. Nedávno mi poslal fotku, kde stojí vedle anakondy sedm metrů dlouhé a napsal: ,Tati, neboj se, právě sežrala malé prase´. V Kongu jim pro změnu rozstříleli loď samopaly,“ strachuje se o syna známý hitmaker.

Jakub Vágner s anakondou v Jižní Americe

Karel Vágner se pochlubil i svými sportovními výkony, je historicky nejúspěšnějším střelcem fotbalového klubu Amfora, celkem má na svém kontě 278 gólů, ale za klub už nehraje, protože míč prý začal být rychlejší než on.

Chcete vědět, kterému sportovnímu klubu fandí a dokonce mu napsal i hymnu? Poslechněte si záznam pořadu.

 

Spustit audio