Místo lázeňských hostů se letos Františkovy Lázně zaměří na tuzemské rekreanty

19. květen 2020 08:30

Kulturní a sportovní akce chtějí letos Františkovy Lázně zaměřit na všechny rekreanty, nejen na lázeňské hosty. Pro oživení místní ekonomiky a cestovního ruchu připravuje radnice nové kulturní akce.

Kvůli dopadům koronavirové pandemie přijdou Františkovy Lázně v letošním roce o velkou část příjmů v rozpočtu. Podle odhadů radnice se jedná o 40 až 45 milionů korun. Velkou část tvoří i místní poplatky z lázeňství, které pandemie zcela zastavila. Ekonomiku a cestovní ruch chtějí Františkovy Lázně znovu nastartovat zaměřením se na rekreanty a vytvářením nových kulturních i sportovních akcí.

„Budeme cílit nejen na lázeňské hosty, kteří přijíždějí na ty kůry, ale hlavně na rekreanty, kteří si přijedou užít Františkových Lázní. S městským kulturním střediskem jsme naplánovali večerní aktivity mezi sedmou a devátou hodinou,“ uvedl starosta Jan Kuchař. Další plánování akcí bude město podle něj konzultovat také s místními podnikateli.

Radnice zároveň, přes značný pokles příjmů, dodrží investiční plán. „Všechny investiční akce zachováme. Hledali jsme v nich úspory v rezervách, které vždy kolem těch akcí jsou. Využili jsme naší rezervy. Protože posledních pět let je rozpočet plusový, jsme schopni rozpustit rezervu právě do těchto akcí,“ dodal Kuchař.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související