Mimořádné lety z Karlových Varů do Bulharska se neuskuteční. Letecké společnosti neprojevily zájem

27. duben 2021 08:55

Série mimořádných spojů z karlovarského letiště do Bulharska se v letošním roce neuskuteční. Tuzemské cestovní kanceláři se nepodařilo získat leteckou společnost, která by spoje zajistila.

Třináct plánovaných mimořádných sezonních letů z Karlových Varů do Burgasu se letos neuskuteční. Projekt měla zajistit tuzemská cestovní kancelář za finanční pomoci Karlovarského kraje. Ani jedna z oslovených leteckých společností ale zájem neprojevila.

„Máme poměrně novou informaci, že se společnosti Čedok nepodařilo najít žádného leteckého operátora, který by létal z Karlových Varů do té zamýšlené destinace Burgasu. Nenašel se operátor, který by byl ochoten to absolvovat za peníze, které společnost nabízela,“ uvedl náměstek hejtmana Jan Bureš z ODS.

Provoz na karlovarském letišti tak nadále stagnuje. Podle Bureše není jisté ani to, kdy se podaří obnovit pravidelné lety do Moskvy: „Celý trh je poměrně zamrzlý. Cestovní kanceláře jsou velmi opatrné. Uvidíme, co udělá diplomatická roztržka mezi Českou republikou a Ruskou federací s plánovanými lety společnosti Pobeda.“

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio