Mezi Šabinou a Tisovou na Sokolovsku vznikne nová cyklostezka

17. prosinec 2020 15:00

Svazek obcí Mikroregion Sokolov chce v příštím roce postavit cyklostezku mezi Šabinou a Tisovou na Sokolovsku. Nová stezka pro chodce i cyklisty spojí pravý břeh řeky Ohře s páteřní cyklostezkou Karlovarského kraje. Na akci se budou finančně podílet Sokolov, Březová i Tisová, přičemž většinu nákladů pokryje dotace.

Z celkových nákladů téměř 13 milionů korun má Mikroregion Sokolov přislíbenou dotaci od Státního fondu dopravní infrastruktury přibližně za 9,7 milionu korun. Sokolov dá na novou stezku 1,35 milionu korun, stejně jako Březová, a Šabina 500 tisíc korun.

Nová cyklostezka bude určena zejména pro cyklisty a chodce. Cyklostezka bude ale z části sloužit i jako přístupová cesta na přilehlé zemědělské pozemky a také pro přístup do chatové oblasti.

Trasa bude začínat v obci Šabina u současné lávky přes Ohři. Bude pokračovat po místních komunikacích, mezi zahrádkami projde na pravý břeh Ohře, dále povede podél chatové osady a za ní po lávce na levý břeh Ohře. Před železniční tratí u Hlavna se napojí na současnou cyklotrasu. Stavba se týká území Šabiny, Hlavna a Tisové.

Svazek obcí Mikroregion Sokolov je tvořen pěti městy, Sokolovem, Loktem, Chodovem, Březovou a Novým Sedlem, a devíti obcemi. Územně je svazek obcí situován do okresu Sokolov a okrajově do okresu Karlovy Vary.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio