Mezi Mariánskými Lázněmi a Chodovou Planou dnes opět začnou jezdit vlaky

15. srpen 2019 13:00

Správa železniční dopravní cesty dokončila úpravy úseku, kde v závěru července vykolejila nákladní souprava s jedenácti vagony. A kromě náspu poškodila koleje a trakční vedení.

V úseku nehody jsou hotové stavební úpravy poškozených kolejí i trakčního vedení. Trať má za sebou úspěšně i všechny bezpečnostní zkoušky. Poškozené místo bude kompletně připraveno do provozu dnes 15. srpna v 18 hodin. Dočasně zde ale bude snížena rychlost vlaků na 20 kilometrů za hodinu. 

V místě nehody, kde 28. července odpoledne vykolejil nákladní vlak vezoucí cisterny s práškovým vápencem, byla před nehodou rychlost stanovena na 30 km/h. Podle záznamu z rychloměru havarovaného vlaku zde ale strojvůdce jel téměř třikrát rychleji.

Při nehodě vykolejilo 11 vagonů, které poškodily trať i železniční trakci a část z nich se sesula na násep pod tratí. Hasiči s těžkou technikou nakolik dní nepřetržitě pracovali na tom, aby vagony z kolejí odstranili a mohly začít opravy trati.

Nehoda poškodila asi 200 metrů kolejí a 300 metrů trakčního vedení a způsobila škodu asi za 20 milionů korun. Nebyl ale při ní nikdo zraněn.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související