Městská část Háje v Chebu má nově opravenou lávku. Chodit se po ní ale nesmí

10. leden 2019 12:15

Na jaře loňského roku uzavřela chebská radnice lávku vedoucí přes koleje do městské části Háje. Ocelovou konstrukci radnice sice nechala opravit, ale lidé by po ní zatím neměli chodit.

Procházející lidé nad nápisem, který zakazuje vstup na novou lávku, pouze kroutí hlavou. A že by ho respektovali, o tom se nedá mluvit.

Lávka byla mimo provoz kvůli havarijnímu stavu od jara. Městská policie pak hlídala hlavně to, aby si lidé nezkracovali cestu přes koleje. Jenže teď v začátku roku už lávka měla být opravená a otevřená. 

Nová lávka bude veřejnosti zpřístupněna v příštím týdnu

„Jsou tam osazeny cedule se zákazem vstupu. Jakmile budeme mít povolení k bezpečnému provozu, tak bude lávka okamžitě zprovozněna pro veřejnost,“ řekl místostarosta Jiří Černý. Podle něj běžný provoz lávky neumožnil revizní technik. Upravit se musí hlavně zábradlí, které stavbaři kvůli snížení nosnosti přesunuli z okrajů lávky k jejímu středu.

Místostarosta Jiří Černý nicméně slibuje rychlou nápravu nezvyklé situace: „Po dokončení technických úprav otevřeme a zprovozníme lávku koncem příštího týdne.“

Provizorně opravená ocelová konstrukce má sloužit tři roky, pak ji chce radnice nahradit zcela novou lávkou.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio