Město Ostrov upravilo výši příspěvku pro zdravotně postižené děti

18. leden 2019 12:30

Zastupitelstvo města Ostrov na svém lednovém zasedání schválilo změnu výše příspěvku poskytovaného městem zdravotně postiženým dětem.

Dětem ve věku od 1 roku do 18 let, s trvalým pobytem na území města Ostrov, kterým byl Úřadem práce ČR přiznán příspěvek na péči v I. stupni závislosti na pomoci jiné fyzické osoby, bude v tomto roce poskytnut jednorázový příspěvek od města ve výši 3 000 Kč, dětem ve II. stupni závislosti ve výši 6 000 Kč, dětem ve III. stupni závislosti ve výši 8 000 Kč a dětem ve IV. stupni závislosti bude ve výši 11 000 Kč.

Účelem pomoci prostřednictvím jednorázového příspěvku je přímá pomoc zdravotně postiženým dětem a současně podání pomocné ruky rodinám, pěstounům a dalším, kteří se jim snaží pomoci v nelehkém životním údělu.

V rozpočtu města na rok 2019 je na tento účel vyčleněna částka 180 000 Kč.

Na co lze příspěvek použít?

Příspěvek lze využít na lázeňskou léčbu nehrazenou ze zdravotního pojištění, případně na zaplacení poplatků přímo souvisejících s lázeňskou léčbou, na rehabilitační léčbu nehrazenou ze zdravotního pojištění nebo na doplatek této léčby, na zakoupení nebo doplatek při zakoupení zdravotní nebo rehabilitační pomůcky.

Dále slouží k zakoupení jiných pomůcek, které příjemce potřebuje k odstranění, zmírnění, nebo překonání následků svého zdravotního postižení, k úhradě nákladů za sociální služby včetně dopravy a také k zakoupení speciálních potravin (například pro bezlepkovou dietu).

Formulář žádosti o příspěvek je dostupný na webových stránkách města.Termín pro podání žádostí o příspěvek na rok 2019 je od 1.2. do 31.10.2019.

autor: nkr | zdroj: Město Ostrov
Spustit audio