Mění životy seniorům. Ježíškova vnoučata umí darovat i samostatnost – jako panu Janovi

6. prosinec 2018

Ježíškova vnoučata nosí malé dárky, ale i takové, které seniorům opravdu dokážou změnit život. Tak tomu je i v případě sedmašedesátiletého pana Jana ze Sloupu v Čechách, který se může pohybovat jen na vozíčku.

Předání daru od Ježíškových vnoučat panu Janovi ze Sloupu v Čechách

Na Slevomatu se skládají Ježíškova vnoučata z celé republiky na dražší vánoční dárky pro seniory. Tyto peníze pomohly i panu Janovi. Toho trápí celá řada zdravotních problémů a také potíže s pohybem, má amputované nohy. Podle pojišťovny přesto nemá nárok na elektrický vozík. Třikrát denně musel na svém mechanickém vozíku dojíždět ze svého pokoje v Domově důchodců ve Sloupu v Čechách téměř sedm set metrů tam a zpět přes park do jídelny. Tomu je konec – teď už jezdí na svém elektrickém vozíku od Ježíškových vnoučat.

Reportérka Lucie Fürstová byla při tom, když ho zástupkyně Slevomatu předávala.

Studenti liberecké školy jsou Ježíškovými vnoučaty, darovali předplatné

Ježíškova vnoučata - studenti a učitelé Střední odborné školy obchodní v Liberci

Ředitelka, učitelé a studenti Střední odborné školy obchodní v Liberci se stali Ježíškovými vnoučaty, aby společně potěšili pana Jaroslava z Libochovic na Litoměřicku.

„Je to výborný, krásný pocit, moc si to užívám,“ popsal své pocity při první jízdě na novém vozíku pan Jan. „Starý mechanický vozík jsem měl deset let, už to bylo moc náročné na ruce, ale i na srdce,“ dodal. Ježíškovým vnoučetem byla v tomto případě i firma Inter Meta, která na vozíky poskytuje výraznou slevu. „Čekal jsem, že pan Jan bude začátečník, ale naprosto dokonale pochopil ovládání,“ řekl Petr Pavlica za Inter Meta.

Na vozíček pro pana Jana se složilo kolem tisícovky lidí, říká Jana Úlovcová ze Slevomatu: „Je úžasné vidět to na vlastní oči, že to dělá obrovskou radost. Velký dík patří všem.“ Přispět stokorunou na vánoční dárek opuštěným seniorům můžete i vy přes webové stránky Slevomatu, nebo můžete pořídit menší dárek, který si vyberete na stránkách Ježíškova vnoučata.

S ovládáním vozíku si pan Jan skvěle poradil, rozhodně nepůsobil jako začátečník
autor: Lucie Fürstová

Související