Máte-li doma dítě školou povinné, už byste měli začít přemýšlet nad nákupem školních pomůcek

2. srpen 2020 09:54

Školní batohy a tašky, psací potřeby, sešity. To jsou hlavní věci, které už rodiče přicházejí nakupovat do papírnictví. Do začátku školního roku sice zbývá ještě zhruba měsíc, ale teď je zboží dostatek a zákazníků poměrně málo. Největší nápor očekávají pracovníci papírnictví na přelomu srpna a září. O co je největší zájem? To se vydala zjistit reportérka Kateřina Kohoutová.

Čtěte také

„Vybíráme tašky do školy," budoucí třeťačka Anita stojí s maminkou u regálu s batohy a jeden po druhém prohlíží. Do oka jim padla fialová taška s velkými kapsami.

„Chceme, aby byla lehká a přitom měla pevná záda. Aby se do ní dobře učebnice vešly. A už koukám po jiné tašce, která je pro větší holčičky," říká maminka, co je pro ni rozhodující při výběru školní tašky. Dcera už mezitím vybírá další potřeby.
„Pastelky, pera, tužky."

Na školní nákup se prý vydávají vždy s předstihem.
„Teď máme víc času a nechceme to nechávat na poslední chvíli. Ke konci prázdnin máme soustředění a pak už příprava do školy. Proto se raději podíváme už teď, když je na to čas."

Předškolák (ilustrační foto)

„Je z čeho vybírat a není tady zatím ani tolik lidí," říká studentka třetího ročníku střední školy Dominika, která už má košík plný kříd, pastelek, a rýsovacích potřeb.
„Vybírám sešity, abych měla do čeho psát. A dál propisovací tužky a další pomůcky, které potřebuji do školy."

Čtěte také

„Nejvíc se teď kupodivu prodávají tašky pro prvňáčky. To lidé vůbec nechtějí nechávat až na poslední chvíli. Výběr je velký, sklady jsou zatím zásobeny," tvrdí majitelka papírnictví Daniela Chalupová, které už v obchodě začali vypomáhat studenti.

„Máme brigádníky až do půlky září. Snad to všechno zvládneme," dodává s úsměvem Daniela Chalupová.

Regály jsou plný, výběr je dosud velký. Na konci srpna a začátkem září už to prý bude vypadat jinak. Koncem prázdnin některá papírnictví plánují kvůli velkému zájmu zákazníků také prodloužit otevírací dobu.

Spustit audio

Související