Mariánské Lázně jsou nejoblíbenější turistickou destinací v Čechách

29. říjen 2012

Mariánské Lázně získaly cenu HolidayCheck Destination Award 2012 a staly se tak nejoblíbenější turistickou destinací v České republice. Rozhodli o tom návštěvníci serveru HolidayCheck, evropského portálu pro sdílení turistických informací.

Více než 450 tisíc turistů hodnotilo v uplynulých dvanácti měsících navštívené hotely v Německu, Rakousku, Švýcarsku, Rusku, České republice, Španělsku a Itálii. V rámci hodnocení se mohli vyjádřit, zda by hotely, ve kterých trávili dovolenou, doporučili i dalším návštěvníkům. Danému ubytovacímu zařízení pak přidělovali sluníčka – od jednoho (špatné) do šesti (velmi dobré).

Na základě hodnocení byla vybrána města a obce, ve kterých se turisté cítili nejlépe. V České republice zvítězily Mariánské Lázně, které se staly nejpohostinnějším městem. V konkurenci 700 tuzemských měst a obcí uspěly především díky tomu, že nabízejí kvalitní ubytování a služby a turistům je zde věnována mimořádná pozornost.

Ocenění HolidayCheck Destination Award 2012 obdrží zástupci města v oblasti cestovního ruchu a propagace v průběhu tohoto týdne.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio