Mariánské Lázně chtějí zklidnit dopravu v Plzeňské ulici, usilují o zákaz vjezdu pro kamiony

19. říjen 2021 09:55

Mariánské Lázně chtějí zlepšit nepříznivou dopravní situaci v Plzeňské ulici, která vede od centra města směrem na Chodovou Planou. Město tam usiluje o zákaz vjezdu pro kamiony, aby ulehčilo dopravě i obyvatelům městské části Skláře.

Doprava by se tam měla zklidnit v polovině příštího roku, řekl starosta Martin Kalina (Piráti). Starosta jednal o dopravní situaci s vedením Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje, která silnici spravuje.

„Dospěli jsme k jednotnému řešení, a ten postup bude ten, že zastupitelstvo Karlovarského kraje bude muset rozhodnutím ponížit Plzeňskou z druhé na třetí třídu, pak už by s tím neměl mít dopravní inspektorát problém,“ řekl Kalina.

O zákazu vjezdu kamionů by měly rozhodnout dopravní inspektorát a policie

Aby se řidiči vyhnuli přetížené městské části Skláře, mohou k cestě přes Mariánské Lázně využít obchvat města, který vede z Chodové Plané na Trstěnice a Drmoul. Podle starosty se ale musí nejprve změnit dopravní značení v Chodové Plané, které vozidla na Mariánské Lázně stále směřuje na Plzeňskou ulici a ne na obchvat.

Dopravní komplikace v Plzeňské ulici by měl pomoct vyřešit i nový kruhový objezd u Černého mostu. Projekt by měl být hotový v polovině příštího roku, s výstavbou má krajská správa a údržba silnic začít o rok později. Investice se odhaduje na 40 milionů korun, město by zaplatilo výstavbu chodníků.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio