Magistrát v Karlových Varech nechá pokácet stromy v blízkosti Tržnice

20. květen 2021 08:35

Rekonstrukce prostoru před karlovarským terminálem Tržnice začne kácením stromů. Už nevyhovující dřeviny by ale po dokončení oprav centrálního bodu městské MHD měla nahradit nová výsadba.

Práce začnou v červnu a potrvají do konce roku. „Teď se začne dělat úprava zeleně. Je tam asi 17 kusů javorů, které jsou podle dendrologického průzkumu dožilé a ty půjdou jako první k zemi. Celá rekonstrukce bude kompletní, tedy i včetně zeleně,“ uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík (ODS).

Dlouho odkládaná rekonstrukce prostoru před Tržnicí by měla zahrnovat kompletní úpravy vozovek i zastávek MHD, jejich zastřešení, ale i okolí dopravního terminálu. Zároveň stavebníci opraví i navazující silnici.

Náročná rekonstrukce přitom bude pokračovat za provozu, takže bude nutné podle průběhu prací některé části prostranství uzavírat postupně, aby se doprava v tomto klíčovém bodě města nemusela zcela zastavit. Pás zeleně, kde nyní stojí staré stromy, by měla po dobu stavby sloužit jako zázemí stavbařům. Podle výsledku výběrového řízení by měla rekonstrukce stát asi 24,5 milionu korun.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související