Lyžař L. Bauer je členem Klubu obřích číší

19. květen 2008
Tento pořad

Vítěz světového poháru v běhu na lyžích Lukáš Bauer vstoupil do Klubu obřích číší karlovarské sklárny Moser. Do prestižního klubu, kde členy jsou prezidenti, známí herci a další osobnosti, které navštívily sklárnu, se vůbec poprvé přijímalo před zraky veřejnosti. A na slavnostním ceremoniálu nechyběla ani kolegyně Andrea Strohmaierová.

Přijímání do klubu je malým rituálem. Nový člen si musí vybrat jednu z šesti obřích číší, tu pak roztočit tak, aby nespadla, a dokud se točí, tak do ní nalít Becherovku. Jak to udělat, předvedl Bauerovi přímo na podiu ředitel sklárny Moser Antonín Vlk.

Bauer si ze sklenic, které se jmenují Štíhlá dáma, Dlouhán, Dlouhá tvář, Měsíční tvář, Tlouštík a Tlustá Berta, vybral tu nejvyšší a nejštíhlejší s tím, že jako sportovec má rád výzvy. Na druhý pokus se mu nakonec podařilo subtilní sklenici roztočit a nalít do ní likér.

Členství v klubu je nezrušitelné, neodvolatelné a dědičné. Člen klubu musí například držet sklenici vždy jen za stopku nebo bezplatně propagovat značku Moser - tak popsal lyžaři povinnosti člena klubu ředitel sklárny Vlk. Na dotaz, zda má Bauer vztah ke sklu, lyžař s úsměvem řekl: "Minimálně k broušenému sklu pohárů za vítězství."

Logo

Tradice klubu trvá již 50 let. Členy je už na 40.000 lidí. Kromě obchodních partnerů a přátel sklárny jsou mezi nimi i světoznámé osobnosti, například Luis Armstrong, Whoopi Goldbergová, Robert Redford. Kdo bude tím dalším, na to si musíme opět rok počkat.

Spustit audio