Loket si vezme úvěr 100 milionů korun na opravu Dvorany

28. březen 2018 12:40
Zprávy

Loket si vezme úvěr 100 milionů korun na opravu budovy Dvorany a případně i další investice ve městě. Přijetí úvěru na 20 let schválili městští zastupitelé. Ještě letos by mělo být vypsáno výběrové řízení na dodavatele a případně i začít oprava víceúčelového sálu.

Město za stomilionový úvěr zaplatí úrok 1,95 procenta ročně. Splátky budou okolo pěti milionů korun ročně. Je to zhruba tolik, kolik město dávalo v rozpočtu na postupné opravy Dvorany.

Podle starosty Zdeňka Bednáře by ale při postupných opravách, které by trvaly řadu let, město ve výsledku zaplatilo výrazně víc, než když si dnes vezme úvěr za ještě velmi nízký úrok.

Část zastupitelů měla ale výhrady k tomu, že by měl být úvěr určen i na jiné investice než na Dvoranu. Například Petr Adamec navrhoval, aby o dalších investicích z úvěru rozhodovalo až nové zastupitelstvo po podzimních volbách. Podle starosty bude ale město mít letos starosti s přípravou oprav Dvorany a zřejmě stejně na jiné investice už v tomto volebním období nedojde.

Rozlehlá budova Dvorany z druhé poloviny 19. století byla víceúčelovým sálem se zázemím. Tomu má sloužit i po rekonstrukci. Další využití prostor ještě město zvažuje. Jednou z možností je například muzeum.

zdroj: ČTK
Spustit audio