Loket na Sokolovsku pokračuje v rekonstrukci objektu městské Dvorany

15. leden 2019 10:00

Kulturní památka chátrala bezmála 30 let. V loňském roce ale město zahájilo rozsáhlé opravy za více než 100 milionů korun.

Výtvarný ateliér, učebny a malý konferenční sál. To jsou změny, které chce nové vedení Lokte na Sokolovsku zapracovat do projektu rekonstrukce městské Dvorany.

Rekonstrukci loketské kulturní památky zahájilo ještě staré vedení města. Aby mohla radnice s opravami vůbec začít, muselo si město půjčit 100 milionů korun od banky.

Podle starosty Petra Adamce se ale město teď snaží změnit zadaný projekt

S projektantem a památkáři projednává vedení hlavně rozšíření možností využití objektu Dvorany. Chce sem po rekonstrukci přesunout některé obory Základní umělecké školy.

V původním bytu pro správce by měl například vzniknout výtvarný ateliér. Současná radnice také zamítla záměr vybudování restaurace a místo ní by měl vzniknout malý konferenční sál.

V jaké fázi je v současnosti rekonstrukce památkově chráněného objektu?

Stavební firma už zahájila bourací práce, projekt je tedy dá se říct na samém počátku. I proto město stále jedná o nových požadovaných změnách.

Kromě toho se chce radnice ucházet o dotační tituly a snížit tak dluh, který musí splácet. Zkusit chce například i program Restart, který vláda určila pro obnovu Karlovarského, Ústeckého a Moravskoslezského kraje.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio