Lidé v karanténě nebo izolaci volí z auta. V Karlovarském kraji jsou tři stanoviště

6. říjen 2021 12:05

Na speciálních drive-in stanovištích můžou ve středu lidé v karanténě nebo izolaci hlasovat v parlamentních volbách. V Karlovarském kraji jsou proto zřízena tři stanoviště.

Z auta můžou lidé volit ve středu 6. října od 8 do 17 hodin. Před volbou se musí prokázat buď potvrzením od lékaře nebo krajské hygieny, případně vlastnoručně vyplněným čestným prohlášením, nebo potvrzením o pozitivním testu. Takzvaná drive-in stanoviště jsou k dispozici v Chebu, Sokolově a Karlových Varech.

Drive-in stanoviště pro parlamentní volby

„Pro okres Karlovy Vary je volební stanoviště drive-in v areálu Krajského úřadu Karlovarského kraje v Závodní ulici, v okrese Sokolov je drive-in v areálu Krajské správy a údržby silnic Karlovarského kraje v Chebské ulici a v okrese Cheb je v areálu Nemocnice Cheb v ulici K Nemocnici,“ uvedla mluvčí kraje Jana Pavlíková.

Přenosné schránky

Kromě využítí drive-in stanovišť můžou lidé v karanténě nebo izolaci zažádat i o hlasování prostřednictvím takzvané přenosné schránky. Aby mohl volič využít zvláštní přenosnou schránku, musí o tento způsob volby telefonicky požádat Krajský úřad Karlovarského kraje, a to nejpozději do čtvrtka 7. října do 20 hodin.

Při využití přenosné schránky za voličem domů dorazí komise pro hlasování, a to v řádném termínu voleb 8. a 9. října. Více informací najdete na zde.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio