Lidé čím dál častěji přesouvají termín očkování. Důvodem je většinou dovolená

30. červen 2021 14:35

V očkovacích centrech vyřizují každý den desítky žádostí o posunutí termínů na vakcinaci. Nově si totiž můžou zájemci změnit datum až o osm dní. Třeba v centru v KV Areně vyřídí denně desítky telefonátů. 

Lidé si čím dál častěji kvůli dovoleným přesouvají termín očkování. Volají buď přímo do center, nebo na asistenční linku. Termín si můžou změnit posunout až o osm dní. V očkovacím centru v karlovarské KV Areně takto denně vyřídí desítky žádostí. Důvodem je hlavně dovolená.

Pracovníci se lidem snaží vyjít vstříc, důležité ale je, aby centrum kontaktovali. „Je to hlavně z důvodu dovolených. Letecké společnosti přesouvají lety a lidé chtějí být naočkovaní dřív, než odletí. Je jich spousta,“ potvrdila Alžběta Novotná z očkovacího centra v KV Areně.

Jak potvrdila mluvčí krajské nemocnice Markéta Singerová, termín můžou zdravotníci posunout o osm dní, tedy až na 34. den po první dávce: „Přesunutí termínu před 34. den musí být pouze v případě vážných důvodů. Například z důvodu zdravotních potíží, operace nebo chemoterapií.“

O změnu termínu očkování si v Karlovarském kraji průměrně požádá až stovka lidí denně.

Spustit audio