Letošní karlovarský půlmaraton ani v novém termínu nebude

1. říjen 2020 17:00

Do půlmaratonu v Olomouci zbývá 10 dní, běžci už měli znát svá startovní čísla a místo toho dnes přišel od organizátorů vzkaz: rušíme závod! Stejnou zprávu dostali i běžci registrovaní na podnik v Karlových Varech a Českých Budějovicích.

Všechny tři závody byly přesunuty z jara a měly se konat v rámci následujících 30 dnů, tedy během vyhlášeného nouzového stavu.

„Jako bychom se vrátili v čase, kdy jsme na jaře seděli v kanceláři a čekali na tiskovou konferenci. Tenkrát, stejně jako nyní, došlo k většímu omezení, než jsme čekali. Mysleli jsme si, že nyní jsme připraveni, v Ústí nad Labem jsme si vyzkoušeli start ve vlnách i povinné roušky,“ uvedl za organizátory Tomáš Coufal.

„Nedělní Liberec Nature Run jsme schopni připravit a moc se na něj těšíme. Bohužel, s omezením na 20 účastníků na venkovních akcích není v letošním roce možné uspořádat závody v Olomouci, Českých Budějovicích a Karlových Varech,” dodal Coufal.

Zrušení půlmaratonů postihne také rodinné běhy

Pro organizátory to nebylo lehké rozhodnutí, do poslední chvíle byli připraveni závod uspořádat. Byli v jednání s lokálními hygienickými stanicemi, zástupci měst i krajů a snažili se najít možná řešení.

Aktuální situace nejen velkým běžeckým závodů letos prostě nepřeje. RunCzech i přesto vyjde běžcům vstříc a své startovné si mohou převést na rok 2021 nebo dokonce na rok 2022.

autor: Radim Jehlík | zdroj: RunCzech
Spustit audio