Lesopark v Chodově pomalu mění podobu. Hlavní práce proběhnou v příštím roce

17. říjen 2018 13:00

Zarostlý Lesopark v Lesní ulici v Chodově pomalu mění svou podobu. V místě už od jara probíhají některé terénní práce a odstranění nemocných a nevhodných dřevin.

Zástupci města, investora, technický dozor a zhotovitel na plnění revitalizace dohlížejí v rámci pravidelných kontrolních dnů, poslední z nich se uskutečnil na začátku října.

Cílem úprav, jejichž hlavní část je naplánovaná na rok 2019, je vytvořit několik procházkových okruhů, kde nebudou chybět masivní lavičky k odpočinku, odpadkové koše a veřejné osvětlení. Sportovně zaměření lidé pak jistě ocení stanoviště s cvičebními prvky, která mají být rozmístěna tak, aby tvořila ucelený fitness okruh.

Tamní rybník čeká vyčištění a doplnění o kořenovou čistírnu. U severozápadního vstupu má pak stát vyhlídka, která umožní vnímat celé prostředí z nadhledu. Součástí plánu je také výstavba altánku a mola u rybníka.

Zadavatelem zakázky je ministerstvo financí. Peníze na akci, zhruba 30 milionů korun, půjdou z takzvané ekomiliardy na zahlazení následků těžby.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio