Lékaři a zdravotníci v Karlovarském kraji převzali od hejtmanství další ochranné pomůcky

24. březen 2020 12:00

Lékaři a zdravotníci dostali od Karlovarského kraje další ochranné pomůcky. Jedná se o dodávku z Číny. Část z ní převzalo o víkendu hejtmanství. V regionu bylo celkem sedm výdejních míst.

Jedno z výdejních míst bylo například v budově Městské policie v Karlových Varech. K výdeji tam byly připravené respirátory filtrační třídy 2. Zájem o ně byl velký, chvílemi se tvořila fronta. Na místo přišel i hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis: „Přišel jsem se podívat, jak to probíhá. Když tady vidím lékaře ve frontě, tak je to smutné, měli by být v ordinacích, ale bohužel je to systém, který může nejlépe fungovat,“ řekl na místě Kubis.

Respirátory dorazily do skladu na krajském úřadě o víkendu. Dodávka domluvená s Ministerstvem vnitra obsahovala 12 800 kusů, o pár dní později dorazila další várka s 16 500 kusy. Ze skladu do výdejních míst v regionu respirátory rozváží hasiči, určené jsou zdravotníkům do nemocnic, lékařům a záchranářům a sociálním službám. „Budeme se snažit uspokojit všechny lékaře, nejen praktiky, ale i ambulantní lékaře, stomatology. Zásilku jsme poslali i do lázní, do sociálních služeb a převozových sanit. Snažíme se to spravedlivě rozdělovat,“ dodal Kubis.

Karlovarský kraj bude v distribuci ochranných pomůcek pokračovat i v dalších dnech.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio