Lázeňský dům Mercur v Mariánských Lázních zůstane i nadále prázdný. Veřejná dražba skončila neúspěšně

26. květen 2021 10:55

Nevyužitý lázeňský dům Mercur v centru Mariánských Lázní se zatím neprodal. Do veřejné dražby se nikdo nepřihlásil. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových se proto nemovitost pokusí prodat znovu.

Pokoje bez hostů, prázdné rehabilitační centrum, potemnělé chodby. Tak vypadá v současné době lázeňský dům Mercur v centru Mariánských Lázní. V jeho areálu se kdysi léčili policisté, hasiči a vojáci. Teď ho ale vlastní stát a plánovaný prodej komplexu byl zatím neúspěšný.

„Jde o komplex lázeňského domu s ubytovacími kapacitami, s téměř 90 lůžky. Dále je součástí komplexu rehabilitační bazén a balneoprovoz,“ popsala areál domu Mercur Michaela Tesařová, mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Právě ten převzal nevyužitý hotel od ministerstva vnitra a pokouší se mu najít nového vlastníka.

„Pro potřeby zaměstnanců ministerstva vnitra sloužil komplex až do loňského roku. Nejprve jsme lázeňský dům nabídli jiným státním institucím, žádná z nich ale neprojevila zájem,“ dodala Tesařová.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových tak na tento týden připravil veřejnou dražbu. Nejnižší vyvolávací cenu stanovil na 69,5 milionu korun. Dražba se ale v podstatě ani neuskutečnila. „Zájemci se objevili, nicméně žádný z nich nesložil požadovanou dražební jistotu,“ řekla mluvčí. Nemovitost se pokusí prodat znovu.

Více v reportáži:

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio