Lázeňské lesy lákají na netradiční řezbářská díla a piknik v lese. V červnu nabídnou komentované procházky

25. květen 2022

Dvě akce připravují v nejbližší době karlovarské lázeňské lesy. První je řezbářské sympozium a druhá den otevřených lesů.

Netradiční řezbářská díla, piknik v lese a stezka s úkoly na návštěvníky čeká poslední květnový víkend. Nabídne ukázky práce řezbářů s motorovou pilou, stezku pro děti i piknik a závěrečný koncert.

Řezbářské umění i doprovodný program je připravený na Svatém Linhartu od 27. do 29. května, v pátek a sobotu od 9 do 18 hodin a v neděli do 12 hodin.

Jen pár týdnů na to se v lázeňských lesích otevřou pro návštěvníky pomyslné dveře. Lidé budou moct 18. června od 13:30 nahlédnout do práce lesníků a užít si také komentované procházky po nově vybudovaných tůních.

Lesníci také vysvětlí, proč je důležité v lese hospodařit. Sraz zájemců bude na Svatém Linhartu u skleněného altánu.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.