Laskavec ocasatý smažený v těstíčku

28. září 2018
Laskavec ocasatý smažený v těstíčku podle receptu Jany Vlkové

„Laskavec ocasatý kvete do zámrazu, na zahradě jsou to úžasné dekorativní rostliny. Květy se dají smažit v těstíčku a pak podávat se šťouchanými brambory nebo s dýňovým pyré,“ říká mlsně Jana Vlková, která smažený laskavec považuje za ,strašně dobré jídlo‘.

„Těstíčko můžete použít, jaké máte rádi. Já abych se pořád neopakovala, udělala jsem si těstíčko z kukuřičné mouky a piva,“ vysvětluje autorka květinových kuchařek.

Laskavec ocasatý není možné nahradit laskavcem ohnutým ani trojbarevným, protože jsou příliš ostnité. Použít místo něj ale můžeme merlík bílý nebo merlík všedobr.

Suroviny pro 4 osoby:

30 dkg květů laskavce ocasatého

10 dkg kukuřičné mouky

200 ml piva

2 vejce

olej na smažení

Postup:

Smícháme mouku, pivo a vejce, vyšleháme hladké těstíčko.

3–5 cm dlouhé kousky květů laskavce obalujeme v těstíčku a zprudka smažíme v rozpáleném oleji.

Necháme okapat na papírovém ubrousku a ihned podáváme.