Ladaře v Karlových Varech chybí personál. Sestry pracují přesčas, aby pacienty nemusely odmítnout

22. březen 2023 11:25

Agentuře domácí péče Ladara v Karlových Varech chybí zdravotní sestry. Zatím zvládá ošetřovat pacienty díky přesčasům personálu. Co ale bude dál, neví. 

Agentura potřebuje nutně obsadit alespoň dvě místa. Chybí ji hlavně zdravotní sestry v paliativní péči. Pokud agentura zaměstnance nedoplní, obává se, že bude muset nabídku služeb zmenšit. Sestry proto pracují přesčasy, aby nemusely pacienty odmítat.

„Škála pacientů je poměrně velká. Provádíme nejen služby, které jsou takového obecného charakteru, ale máme i speciální paliativu a také sociální služby. V současné době se potýkáme s nedostatkem personálu, bojíme se, že nebudeme moct ošetřit všechny pacienty,“ potvrdila jednatelka Pavla Andrejkivová.

„Nejvíce nám chybí sestry ve speciální paliativě. Tam máme službu čtyřiadvacetihodinovou a v průběhu vyjíždíme k pacientovi několikrát. Chybí nám i lékaři. Tady je problém lékař specialista, který musí mít paliativní atestaci. Lékaři nám dojíždějí z Prahy, Plzně, samozřejmě to vydrží jen určité období,“ doplnila.

Ladara ročně ošetří až 600 pacientů. Její budoucnost nyní záleží na doplnění personálu.

Spustit audio