Kyselka o víkendu vstupuje do nové turistické sezony. Její historii připomenou tradiční slavnosti

24. květen 2019 15:00

Centrum obce obsadí hudebníci, historici a postavy v dobových kostýmech. Všichni přispějí do hlavního sobotního programu (25.5) Kyselských slavností, který se odehraje v někdejším lázeňském parku.

„Kyselské slavnosti se v tomto duchu konají od roku 2014. Do té doby se konal takzvaný velejuch, kde se symbolicky otevírala lázeňská sezona, my jsme na to takhle navázali,“ uvedl starosta Kyselky a Radošova Aleš Labík. Slavnosti mají připomenout především historii obce.

Letošní program se bude tradičně odehrávat v obecním kině a v lázeňském parku. V kině představí jeho ředitel Miroslav Perout aktuální stav bývalého areálu lázní a poté bude následovat pásmo videí, kde návštěvníci uvidí představení obce Kyselka nebo pohádky pro děti. Při venkovním programu vystoupí děti ze školy i ze školky. Na své si přijdou milovníci staročeské muziky, rock and rollu i funky. Tak jako v dobách největší slávy se lidé budou projíždět na lodičkách na řece, bude zde bohaté občerstvení a chybět nebudou ani dobové kostýmy.

K akci se připojí také Mattoni muzeum, které se v sobotu pro návštěvníky otevře zdarma. Navíc mezi Vojkovicemi a Kyselkou bude pendlovat historický motovláček. Komponovaný program začíná v 11 hodin a skončí večer před půlnocí.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio