Kvůli prasklému potrubí se opozdí začátek sezony na koupališti Rolava

31. květen 2023 10:35

Prasklé potrubí a nečekaný únik vody může za to, že se opozdí začátek letní sezony na přírodním koupališti Rolava v Karlových Varech. Provozovatelé volnočasového areálu museli narychlo povolat odbornou firmu, aby závadu odstranila.

Na koupání ve volnočasovém areálu Rolava v Karlových Varech si letos musí lidé počkat o něco déle než v minulých sezonách. Může za to masivní únik vody z velké vodní plochy. Zjistili to pracovníci odborné firmy, kteří tam provedli podrobný průzkum pomocí kamer.

Poškozené části zajistili, aby se velká vodní plocha mohla napustit a co nejdřív využívat. „Budeme doufat, že je to jediné. Je to v celku jednoduchá oprava, trubka se uřízne a vloží se tam nový kus. Nemusí se opravovat celý úsek. Do budoucna se počítá s tím, že se to udělá celé znova, protože to řešení není zrovna šťastné. Teď je ale potřeba to před sezonou rychle vrátit do původního stavu,“ uvedl za zhotovitele Michal Řehák.

Velká vodní plocha by se měla nyní se zpožděním začít napouštět, aby ji v následujících dnech mohli využívat první návštěvníci.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio