Kvůli požáru skladovací haly musela být evakuována část věznice

20. duben 2016

Úterní požár zcela zničil objekt v bývalém areálu Škody Ostrov na Karlovarsku. Na místě zasahovalo devět cisteren hasičů. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu.

Požár skladovací haly ohrožoval také hned vedle stojící ostrovskou věznici. Oheň hasičům nahlásili místní obyvatelé krátce před polednem.

Hořící trosky ze zasažené haly odlétávaly přes plot na střechy vězeňských ubytoven, vězeňská služba proto evakuovala vězně ze dvou budov. Hasiči pak přímo ve věznici ochlazovali střechy budov nejblíže místu požáru.

Ze samotné hořící haly pak museli vynosit několik tlakových lahví, vzhledem k jejich vysoké teplotě je bylo nutné ochlazovat. Velitel zásahu vyhlásil stav nebezpečí a hasiči se museli chránit před případným roztržením tlakových lahví.

Uvnitř haly byl uskladněný nábytek a stavební materiál, který oheň zcela zničil. Postupně se zřítila střecha i všechny konstrukce zasažené budovy.

Ochlazování a kontrola místa požáru trvala až do večerních hodin. Příčina požáru je v šetření, odhadnutá škoda je tři miliony korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio