Květen je nejtragičtějším měsícem. Na silnicích v Karlovarském kraji zemřelo šest lidí

1. červen 2023 13:05

V květnu zemřelo při dopravních nehodách v Karlovarském kraji šest lidí, o pět více než ve stejném období loni. Letošní květen tak byl zatím nejtragičtějším měsícem letošního roku i měsícem s nejvíce oběťmi na životech za poslední roky.

Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 11 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK. Za celý loňský rok na silnicích v kraji zemřelo 13 lidí.

Do statistik se zapsala zejména noc z 27. na 28. května, kdy při dvou nehodách zemřelo pět lidí. Jedna se stala u Dolního Žandova na Chebsku, kde při srážce dvou osobních aut zemřeli dva lidé, a druhá na silnici I/6 u Žalmanova v okrese Karlovy Vary. Tam si nehoda osobního auta vyžádala tři oběti. Šestou květnovou obětí byl řidič osobního auta, který zemřel při nehodě v Aši 23. května.

Celkem se v květnu stalo 194 nehod, o 32 více než loni. Pět lidí bylo při nich těžce zraněno a 33 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 8,45 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastějšími příčinami nehod byly nepřizpůsobení jízdy okolnostem a nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo ve středu 10. května, kdy jich policisté řešili 12. 

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio