Kvalitní pokrm, to je prostě orgasmus, říká Mirka van Gils Slavíková
Ve Vietnamu byla poznávat nový druh čokolády, hned potom přiletěla do Plzně na Fresh Festival.
Mirka van Gils Slavíková se pochlubila tím, že miluje chřest, sýry, nové brambory s máslem, pažitkou a kefírem, a také vanilku a čokoládu.
„Jídlo nás provází celý život, je to zásadní věc, nesmíme ho opomíjet. Jsem ráda, že i u našeho národa se mění stravovací návyky k lepšímu. Baví mě dělat zdravou cukrařinu. Když znáte správné suroviny, chutě a dobře to kombinujete, tak vytvoříte něco, co je unikátní, zdravé a zároveň je to orgasmus. A to je něco, po čem toužíte,“ říká s úsměvem Mirka van Gils.
Cukrářka Mirka van Gils Slavíková svým povídáním způsobila sbíhání slin nejen moderátorovi Stanislavu Juríkovi, ale i organizátorovi festivalu Petru Jiráskovi. Poslechněte si rozhovor!
Prima FRESH festival se v Plzni koná 18. a 19. května. V sobotu od 10 do 20 hodin, v neděli od 10 do 17 hodin.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.