Kuchař Martin Havlík nabízí velikonoční menu

Martin Havlík, učitel odborných předmětů Hotelové školy v Plzni u Borského parku poradí, jaké velikonoční menu si můžeme doma z běžných surovin připravit. 

Vyzkoušejte také pučálku. Připravíte ji z naklíčeného hrachu. Klíčení zabere několik dní, s tím je třeba počítat. Hrách potom orestujete na sádle a dochutíte, a to jak nasladko, tak naslano. Nasladko třeba medem, rozinkami nebo skořicí. Naslano je výborný se solí, pepřem, česnekem a majoránkou.

Hobby magazín speciál přináší i další zajímavá témata. S Michalem Zbrášem, servisním technikem a prodejcem zahradní technky v Plzni připravíme naše zahradní pomocníky na sezónu. Tedy sekačky, vyžínače, křovinořezy, motorové řetězové pily se spalovacími motory i na baterie. S Lenkou Kohoutovou, lektorkou výtvarných technik budeme vyrábět z doma dostupného materiálu velikonoční zajíčky.

autoři: Jiří Šobr , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio