Kriminalisté zadrželi drogové dealery na Sokolovsku

22. září 2022 10:05

Policisté provedli minulý týden v Sokolově a Bukovanech zátah na drogové dealery. Zadrželi šest lidí, z nichž obvinili čtyři muže. Jeden z nich je od víkendu ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí až 12 let vězení, zbylé trojici mužů až pět let vězení.

Policisté při domovních prohlídkách zajistili bezmála půl milionu korun, téměř 400 gramů bílé krystalické látky předběžně vyhodnocené jako pervitin, osobní vozidlo a také byt. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Kateřina Pešková.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Zároveň zahájili trestní stíhání dalších tří osob ve věku 20, 25 a 26 let ze stejného trestného činu“ uvedla Pešková.

Obviněný pětatřicetiletý muž z Bukovan se podle vyšetřování policie dopustil trestné činnosti ve velkém rozsahu. Pervitin podle policie prodával nejméně od roku 2017 až do svého zadržení na různých místech v Karlovarském kraji. Během uvedené doby šlo o tisíce případů.

Prodejem pervitinu si obviněný muž podle policie přišel na několik milionů korun. Ostatní ze čtveřice obviněných podle policie kupovali pervitin právě od pětatřicetiletého muže a prodávali jej dalším lidem. Pětadvacetiletý muž navíc prodával i marihuanu, dodala policie.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže do vazby, který to akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl o víkendu muž vzat do vazby.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio