Kraslice na Sokolovsku chtějí částečně zprovoznit zanedbané tenisové kurty

5. červen 2019 14:00

Tenisové kurty v Kraslicích jsou řadu let zanedbané. Některé plochy zarostly trávou, kovové trubky na uchycení sítí jsou zrezlé. V minulosti se přitom jednalo o oblíbené místo. 

„Tenisové kurty vykazují známky zanedbání. Máme připravený projekt, jak je zase oživit, revitalizovat a přivést na ně zpátky život tak, jako tomu bylo dříve,“ uvedl starosta Kraslic Roman Kotilínek. Jedná se o jediné místní tenisové kurty, i proto městu tolik záleží na tom, aby je zprovoznilo.

Kurty byly vybudovány před několika lety. Teprve předloni je ale město dostalo do své správy. „Když jsme zjistili, jak to s nimi vypadá, tak bylo nejdůležitější je vůbec zlegalizovat,“ doplnil Kotilínek. Město má v současnosti vypracovanou studii, která počítá s rozsáhlejšími opravami. Do budoucna by zde mohly vzniknout zázemí pro sportovce i krytá hala.

Podle starosty je to ale ještě „běh na dlouhou trať.“ Město na rozsáhlou opravu zatím nemá peníze, a tak se prostory zatím obnoví jen částečně, aby je už letos mohli lidé využívat. Kompletní revitalizace kurtů bude stát několik desítek milionů korun. Radnice se pokusí na práce získat dotace.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio