Krajská knihovna v Karlových Varech připomene výročí narození Karla Čapka speciální akcí

Dášeňka, Bílá nemoc nebo Krakatit – to je jen zlomek z tvorby významného českého spisovatele Karla Čapka. Krajská knihovna Karlovy Vary si na dnešní den (9. 1.) připravila speciální akci, která připomene výročí této literární osobnosti.

Právě dnes si připomínáme výročí narození Karla Čapka. Ten se stal významnou osobností literatury 19. století. Krajská knihovna Karlovy Vary si proto na dnešek připravila akci, která návštěvníkům připomene osobnost tohoto spisovatele. Jedná se o nevšední zážitkovou prohlídku, která se zaměřila na osobnost Karla Čapka. Podobnou akci ještě Krajská knihovna nikdy neorganizovala a podle mluvčí knihovny Andrey Bockové se mají účastníci skutečně na co těšit.

Podobnou akci ještě Krajská knihovna nikdy neorganizovala a podle mluvčí knihovny Andrey Bockové se mají účastníci skutečně na co těšit: „Návštěvníci se v šesti odděleních, zastaveních dozvědí zajímavosti ze života Karla Čapka. Dozvědí se i věci, které nejsou příliš známé. Formou divadelního představení jim budou představena i některá jeho díla.“

Protože Karel Čapek tvořil napříč literárními druhy a žánry, uskuteční se jedno ze zastavení například v Dětském oddělení. Tam si návštěvníci připomenou tvorbu pro děti, na které autor pracoval spolu se svým bratrem.

Zážitkové prohlídky se dnes 9. ledna uskuteční ve dvou časech. Ta první začne v půl šesté a druhá v sedm hodin. Právě ta druhá, která začíná v sedm hodin, nabídne, podle Andrey Bockové, ještě tajemnější atmosféru.

Na Zážitkovou prohlídku s Karlem Čapkem můžou přijít i lidé, kteří nejsou registrovanými čtenáři Krajské knihovny. Musí se ale dopředu přihlásit odesláním emailu, který je možné dohledat na stránkách knihovny a zajistit si tak své místo. Kapacita je omezená, v každé skupině může být maximálně 30 lidí.

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio