Krajská knihovna ruší veškeré akce pro veřejnost

1. říjen 2020 15:00

V souvislosti s vyhlášením nouzového stavu ruší Krajské knihovna v Karlových Varech od pondělí 5. října až do odvolání veškeré kulturní, společenské a vzdělávací akce. Konat se nebudou ani čtenářské besedy nebo informační vzdělávání pro školy.

„Vzhledem k současné nepříznivé epidemiologické situaci bychom rádi zůstali bezpečnou knihovnou. Zároveň nechceme omezit další služby našim čtenářům. Všechna oddělení proto zůstávají i nadále otevřená. Provozní doba se mění pouze na pobočce Lidická, která bude mít otevřeno v pondělí, ve středu a v pátek v obvyklém čase.“ uvedl ředitel knihovny Vratislav Emler.

Opatření se nedotknou plánovaných výstav ani tradičních bonusů pro návštěvníky v Týdnu knihoven. „Od 5. do 11. října platí stejně jako každý rok čtenářská amnestie i registrace nových uživatelů zdarma,“ dodala vedoucí služeb Michaela Němcová.

Knihovna navíc zprostředkuje svým příznivcům vybrané expozice v podobě komentovaných videí na sociálních sítích. „Do budoucna uvažujeme o tom, že rozšíříme naši nabídku o streamované přednášky či konference,“ uzavřel ředitel knihovny Vratislav Emler.

autor: Radim Jehlík | zdroj: Krajská knihovna Karlovy Vary
Spustit audio