Krajská hospodářská komora v Karlovarském kraji nabízí konzultační hodiny pro začínající podnikatele

29. červenec 2020 08:30

Jak začít s podnikáním, na co si dát pozor a co vše je důležité, se dozvědí lidé na konzultačních hodinách Krajské hospodářské komory v Karlovarském kraji. Nabízel je také Chodov na Sokolovsku.

„Procházíme transformací, a to nejen uhelného průmyslu. Od února se náš region otřásl ještě více příchodem epidemie covid-19. Právě z povídání s hospodářskou komorou ale i s lidmi ve městě se ukazuje, že začátek podnikání by mohla být jedna z cest jak zvládnout ztrátu pracovních míst v našem regionu,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger.

Město proto nabídlo začínajícím podnikatelům setkání s Krajskou hospodářskou komorou. Tam se začínající podnikatelé dozvěděli, co je při zakládání živnosti potřeba. V rámci projektu Rozjeď byznys Krajská hospodářská komora nabízí 20 hodin poradenství zkušeného mentora zdarma, zpracovaný podnikatelský plán pro své vlastní účely, banku nebo soukromého investora, asistenci při založení živnosti nebo obchodní společnosti a příspěvek 1000 korun na zřízení živnostenského listu.

Projekt komora je dostupný do konce letošního roku. Financuje ho Karlovarský kraj.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio