Kraj vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc kočičím útulkům

13. červen 2018 16:07

Říká se, že není většího dárku, než je kočičí láska. I vy se můžete zasloužit o to, aby opuštěné a týrané kočky, které žijí v regionu, našly potřebnou péči. 

Péče o opuštěné či týrané kočky je velmi nákladná a ne vždy je jednoduché na ni získat potřebné finance. Karlovarský kraj proto vyhlásil veřejnou sbírku, kterou chce podpořit kočičího útulek v Kraslicích provozovaný spolkem „Konec toulání“ a kočičí útulek v Sokolově provozovaný spolkem „Láskou ke kočkám.“

Tyto útulky poskytují azyl nalezeným kočkám, které jsou ošetřeny, procházejí očkováním a kastrací. Vedení útulku také zároveň hledá opuštěným zvířatům nový a důstojný domov. Bohužel ne každá kočička jej najde, proto i nadále potřebuje služby útulku, které jsou, stejně jako kastrační program přemnožených plachých koček, velmi finančně nákladné.

Přispět do krajské veřejné sbírky mohou zájemci prostřednictvím sběracích pokladniček umístěných na recepci budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje, Závodní 353/88, Karlovy Vary. Dále lze využít speciální bankovní účet č.: 115-7242590287/0100.

„V útulcích jsem se byla podívat a velmi obdivuji dámy, které se o kočičky starají.  Ne každé zvíře má to štěstí, že o něj lidé pečují s láskou. Proto často končí opuštěné a nemocné na ulici. Díky činnosti útulků ale mají kočičky šanci přežít a najít nový domov. Děkuji všem, kteří se do veřejné sbírky zapojí, mají rádi zvířata a chtějí jim pomoci,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio