Koupí živého stromku rozhodně nepoškozujeme přírodu

28. listopad 2022

"Stromky se pěstují na plantážích, často na místech, která nelze jinak využít. Třeba pod vedením vysokého napětí. Stromek po Vánocích dáme třeba do zoo, kde ho zkonzumují zvířata a je z toho další užitek. Nic špatného nepácháme," říká plzeňský zahradník Přemysl Písař. 

Uvažujete o živém vánočním stromečku v květináči? Může vydržet spoustu let a potom ozdobit naše zahrady. Jak je vybírat a jak se o ně starat, aby dlouho vydržely, radí plzeňský zahradník Přemysl Písař.

Jak zazimovat klasická a elektrická kola se dozvíte od známého plzeňského cyklisty Antonína Bartoníčka. Přidá také rady, jak vybírat kola pro naše děti - použitá nebo nová?

Tepelné čerpadlo nemusí vždy ušetřit drahou elektrickou energii při vytápění domů. Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení upozorňuje na nejčastější úniky tepla z našich domácností a nabídne řešení, při kterém můžeme použít stávající topné zařízení a ušetřit za drahé energie.

Sportovní rybáři si za svůj koníček příští rok připlatí. Zdražují se nejenom povolenky, členské poplatky ale i poplatky za brigády. O kolik? To se dozvíte od Hynka Dorta, technika Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio